Afrika Filmfestival - Antwerp All Star Band

docu + live concert Antwerp All Star Band

Cinema De Kern ontvangt voor de tweede keer het Afrika Filmfestival, dat vanuit Leuven is uitgegroeid tot een van de belangrijkste festivals van Afrikaanse film in Europa. Afrika Film Festival wil van 26 april tot 11 mei meer Afrikaanse films vertonen in de bioscopen en andere media en het publiek confronteren met nuancerende beelden van Afrika in al zijn aspecten.

Antwerp All Star Band
Adams Mensah – 2018 - BE - docu

De Antwerp All Star Band kwam tot stand dankzij Ubuntu Rhythm, een stageproject van studenten van de KDG in samenwerking met Het Oude Badhuis. Ze wilden de vele muzikaal getalenteerde mensen van de Afrikaanse gemeenschappen in Antwerpen een podium geven. Na een uitgebreide zoektocht en een reeks audities, vonden ze 8 muzikanten uit evenveel landen. Onder begeleiding van Steven van Gool repeteerde de fonkelnieuwe band intensief gedurende 2 maanden, en stelden ze de Antwerp All Star Band voor in het Oude Badhuis. Filmmaker Adams Mensah vertelt de verhalen en portretteert de persoonlijke evolutie van de deelnemende muzikanten.

Na de docu kan u het resultaat ook live in cc De Kern bewonderen.


Praktisch

afbeelding a-kaart
prijzen
  • kassa: 7 euro
  • voorverkoop: 6 euro

Bekijk ook eens:

Afrika Filmfestival - Il a déjà tes yeux

Lucien Jean-Baptiste

ma 29 apr 2019 - 14.30 uur

Paul en Sali zijn gelukkig getrouwd. Omdat ze geen kinderen kunnen krijgen besluiten ze een kindje te adopteren. Op een dag krijgen ze eindelijk een bericht dat hun adoptieaanvraag is goedgekeurd. Ze worden de ouders van Benjamin, een zes maanden oud jongetje met blauwe ogen en blond haar.

Afrika Filmfestival - Congo Lucha

Marlène Rabaud

ma 29 apr 2019 - 20.15 uur

Toen Congo zich in een crisis stortte, volgde regisseur Marlène Rabaud gedurende bijna drie jaar de strijd die de jongeren van de La Lucha-beweging leidden vanuit de stad Goma. Een strijd voor de verkiezingen en tegen de voortzetting van de macht van Joseph Kabila.