Afrika Filmfestival

Per verkocht ticket voor de films in het kader van Afrika Filmfestival in De Kern, gaat er één euro naar Benesa vzw, een Wilrijkse vereniging die zich inzet om de levensomstandigheden van de inwoners van Sabou, een dorp in Burkina Faso, te verbeteren (via de ontwikkeling van een land- en tuinbouwproject en het steunen van een plaatselijke kleuterschool).


Afrika Filmfestival - Bram Fischer

Jean Van de Velde

ma 23 apr 2018 - 14.30 uur

Zuid-Afrika, 1963. De onvrede tegen de Apartheid groeit. Op een middag worden bij een inval 8 kopstukken van het ANC opgepakt. Aan deze groep wordt een negende lid toegevoegd: Nelson Mandela.Gerespecteerd advocaat Bram Fischer neemt hun verdediging op zich.

Afrika Filmfestival - Une saison en France

Mahamat-Saleh Haroun

ma 23 apr 2018 - 20.15 uur

Abbas, een leraar Frans, is weggevlucht van de oorlog in Centraal-Afrika om een nieuw leven in Frankrijk op te bouwen. Terwijl hij wacht op zijn status van vluchteling organiseert Abbas zijn dagelijks leven: zijn kinderen gaan naar school en hij werkt op een markt waar hij Carole ontmoette.

Afrika Filmfestival - Wallay

Berni Goldblat

di 24 apr 2018 - 14.30 uur

De 13-jarige Ady, zoon van een Franse moeder en een Afrikaans vader, woont in een plaatsje vlak bij Lyon. Hij is al flink aan het puberen en wordt steeds onhandelbaarder. Zijn vader grijpt in en besluit hem voor de zomervakantie naar zijn familie in Burkina Faso te sturen.

Afrika Filmfestival - Ghana for you

Adams Mensah

di 24 apr 2018 - 20.15 uur

Filmmaker en acteur Adams Mensah keert terug naar Ghana, het land waar hij geboren is en de helft van zijn leven spendeerde. Ghana For You is deel van een groter project waarin Mensah peilt naar de oorzaken die jonge Ghanezen ertoe aanzetten te emigreren.